איך "שפת האהבה" שלכם משפיעה על הדרך בה תתגשרו?

במערכות יחסים, כמו גם בגישור זוגי ומשפחתי, הדרך שבה אנו מביעים ומקבלים אהבה היא קריטית להבנה ולפתרון קונפליקטים.

ד”ר גארי צ’פמן הגדיר #חמש שפות לאהבה – השיפה המילולית, שפת המגע, שפת המתנות, שפת השירותים והטיפול והשפה של זמן האיכות. כשמבינים שפות אלה – אפשר לשפר את הזוגיות, כי כל אחד ואחת מבני הזוג מדברים בשפה אחרת ומכאן הרבה מהריבים אבל … בעניינים הקשורים אלי השאלה הרלבנטית היא איך אפשר להקל על תהליך הגישור לפרידה.

❤️ מילים מחזקות – ״השפה המילולית״ – כשאנשים מרגישים שמקשיבים להם ושמעריכים אותם, השיחה הופכת אפקטיבית יותר. במו”מ משפחתי, מתן ביטוי לרגשות ולהערכה, גם בזמן קונפליקט, יכול להפחית התנגדויות וליצור גשר להבנות.

🎁 מתנות קטנות – לא מדובר במתנות חומריות בלבד, אלא גם במחוות קטנות של אכפתיות. בגישור, מחווה כמו הכרה בצרכים של הצד השני או ויתור הדדי קטן יכולה לשנות את הדינמיקה ולקרב בין הצדדים.

⏳ זמן איכות – כשיש קונפליקט, לעיתים התחושה היא ש”הצד השני לא באמת מקשיב לי”. הקדשת זמן לשיח רגוע ואמיתי בגישור, ללא הסחות דעת, מאפשרת לכל צד להרגיש ששומעים אותו באמת.

🤲 שירות ועשייה למען האחר – מחוות מעשיות יכולות להוביל לשינוי בגישה. גם בגישור, כשצד אחד מוכן לעשות צעד ראשון לטובת פתרון, זה יוצר פתיחות מהצד השני להתגמש ולהשיב באותו אופן.

🤗 מגע פיזי – בעולם המשפטי והגישורי, אין הכוונה לחיבוק פיזי, אלא לקירבה רגשית. שפת הגוף, קשר עין ונכונות לשבת באותו חדר ולדבר בגובה העיניים יוצרים תחושת ביטחון שמאפשרת הידברות פתוחה יותר.

השימוש במודעות לשפות האהבה יכול להקל לא רק על זוגות שרוצים לשמור על הזוגיות שלהם, אלא גם על זוגות שנמצאים בתהליך פרידה – ולעזור להם להגיע להסכמות ממקום של הבנה, ולא של מאבק.

כי גם כשנפרדים, אפשר לבחור לעשות זאת באהבה ובהסכמה.
📷 צילום – אילנית קיצוני המעולה

לתיאום פגישת ייעוץ ראשונית

כל הפרטים שלכם נשמרים אצלי בלבד. סודיות מלאה מובטחת.

דילוג לתוכן